Wat doe ik 

Door middel van gesprekken komen we tot de kern van jouw probleem. Je niet helpende patronen van denken, voelen en doen worden helder en buig je om naar helpende gedachtes, gevoelens en gedrag. Je krijgt krachtige tools in handen om je in de toekomst overeind te kunnen houden bij tegenslagen die onvermijdelijk bij het leven horen. Je leert te ontdekken wie jij bent, wat jouw waardes zijn en wat jou zin geeft. Dit doe je onder andere door middel van het zoeken naar jouw kwaliteiten en de bijbehorende valkuilen. Hierbij gebruik ik onderdelen uit verschillende therapeutische methoden.

* Zie de knop Methodieken

 

De therapeutische methoden die ik tijdens de gesprekken toe pas hangen af van jouw hulpvraag en wat bij jou past. Ieder mens is uniek en daarom gebruik ik verschillende methodes door en met elkaar zodat er een unieke op jouw toegespitste interventie plaats vindt. Zo staan bij ieder gesprek jouw wensen en voorkeuren centraal en wordt er zorg op maat geboden. De basis is cliëntgerichte therapie komende uit de humanistische psychologie. Ik ga uit van een holistische benadering die lichamelijke, emotionele, mentale, spirituele en sociale behoeften omvat. 

 

Tijdens onze gesprekken onderzoek je jouw gevoelsleven en de gebeurtenissen uit jouw verleden en heden. Dit kan nieuwe mooie inzichten geven, maar daarnaast kan het soms ook best heftig en confronterend zijn. Het is daarom heel belangrijk voor mij dat jij je goed bij mij voelt en dat er een vertrouwensband tussen ons is. Mijn basishouding is er dan ook een waarin echtheid, onvoorwaardelijke acceptatie en empathie centraal staan. Ik bied daarom ook een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek aan en wanneer jij je niet prettig bij mij voelt kun je afzien van een therapeutisch traject bij mij. (zie ook mijn blog 16 maart "therapeutische relatie)     

Bel of mail me 0619921135  info@oldenburgtherapie.nl 

Een therapeutisch traject duurt zolang jij dat nodig vindt. De gesprekken duren 60 minuten en kunnen van één opluchtend gesprek uitlopen tot een geheel traject van 6 tot 10 gesprekken met daarna nog ondersteuning. Bij dit laatste krijg je uiteindelijk een samen uitgewerkte planning met wat je gaat doen, hoe je het gaat doen en wanneer je het gaat doen. Dit is nodig om de doelen te bereiken, die de door jou gewenste waarden opleveren.

(t)Huiswerk

Ik geef vaak (bij de therapievorm ACT altijd) huiswerk mee. Dit zijn oefeningen die ervoor kunnen zorgen dat de vaardigheden die je tijdens een sessie leert, in je spieren komen. Dit kunnen didactische (van tevoren bedachte) oefeningen zijn, als ook de oefeningen die we samen bedacht hebben.

De therapie is een plek om bij te tanken, om de navigatie goed in te stellen etc. Vervolgens ga je naar huis om te rijden (huiswerk). Als je niet gereden hebt, hoef je ook niet te tanken.