Therapie├źn voor Jongeren


Soms zit je gewoon niet lekker in je vel. Je piekert over van alles en je gedachtes draaien steeds in kringetjes om uiteindelijk weer terecht te komen bij waar je begon met piekeren.

 

Of je ervaart veel stress. Je weet niet wat je wil, je moet van alles, van jezelf en/of van anderen, er is prestatiedruk vanuit studie en/of omgeving en dan wil je ook nog geld om leuke dingen te doen. Maar HOE houd je al die ballen omhoog?

 

Je vindt rust belangrijk maar kan dit maar niet vinden.

 

Je merkt dat je te heftig reageert op dingen of dat je boosheid en verdriet te lang duren en dit heeft gevolgen voor je dagelijkste routine, relaties of verantwoordelijkheden.

 

Het is fijn wanneer je iemand zoekt of hebt waarmee je kan praten over je gevoelens, of aan wie je vragen kunt stellen.

Het kan zijn dat je niemand kan vinden om mee te praten of dat jullie er samen niet uit komen.

 

Ik kan je helpen bij het zoeken naar je waarden (wat doet er toe voor jou) en de daarbij behorende doelen. We gaan dan kijken waar jouw kwaliteiten liggen en hoe je die kan inzetten. Ook je valkuilen komen aan het licht. Waarom doe je (steeds) wat je doet en waardoor komt dat. Je merkt dat wat je doet niet helpt en wat je kan doen om het wel werkend te maken.

 

En soms heb je vragen waarmee je bij niemand terecht durft, of zijn er gebeurtenissen die je niet makkelijk kwijt kunt.

Dan kan het fijn zijn om hierover met iemand te praten die geen (voor) oordeel heeft, die je niet direct kent en die een geheimhoudingsplicht heeft.

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is een effectieve benadering die helpt bij het identificeren en veranderen van negatieve denkpatronen en gedragingen. Deze therapie kan jongeren helpen om beter om te gaan met stress, angst en andere problemen.

Humanistische therapie

De humanistische therapie benadert jongeren met empathie en een oplossingsgerichte aanpak. Hierbij staat de jongere centraal en wordt er holistisch gekeken naar de problemen. De focus ligt op zelfontdekking en zelfverbetering.

angst
doel
denkstem
perfectionisme

Neem contact op voor therapie voor jongeren

Heeft uw kind ondersteuning nodig? Neem vandaag nog contact op voor een afspraak.